Kære alle,
I forbindelse med forarbejdet med vores ny rejsebureau Peruvian Wonder, har vi været "nødsaget" til, at prøve en række af Limas toprestauranter. Det har ikke været træls overhovedet. 2 af de 3 vi har prøvet her i januar har været restauranter ejet eller delvist ejet af Gastón Acurio, en af Perus helt store kokke (næste indlæg for mere herom).
Den sidste La Casa Hacienda Blanca eller Casa de Don Cucho, ejes af den også berømte kok, og kokkeskolelærer, Cucho La Rosa.
Sidstnævnte Casa Hacienda er en landrestaurant 40 kilometer syd for Lima ikke langt fra Pachcamac ruinen, som i øvrigt så absolut også er et besøg værd. Don Cuchos restaurant har både indendørs og udendørs servering, og stedet er en børnevenlig restaurant med høns, marsvin, et par køer, en hest, en ged og en lama. Dyrene må fodres med diverser grønt, som kan købes af et par lokale drenge til 1-2 soles. Børnene kan også få en tur på hesten for 5 soles.
Vi fik Don Cuchos berømte ceviche - altså frisk rå fisk marineret i limesaft med bl.a. majs, koriander, chili og rødløg. Den var også superb, enkel og lækker, hvor der ingen tvivl var om, at fisken var det vigtige. Perfekt til en varm sommerdags frokost.
Hovedretten var for mit vedkommende en kystklassiker, gedekid med bønner og ris. Jeg synes egentlig det smagte meget godt, men det var meget varmt, og inden jeg fik myggebalsam på, var jeg blevet stukket, af nogle små sandfluer. Misac var utålmodig, og ja, så mistede jeg faktisk lysten til bønnesovs med fedttern i og det ret fede gedekid. Ronald der også prøvede synes dog, at det smagte meget godt, men var under pres af samme årsager som mig, så han nøjes med at spise sin egen ret. Tor fik en børneret Salchipapón, hvilket var hjemmelavede pommes fritter med pølser i skiver. Det var han meget tilfreds med.
Det er altså et rigtig godt sted at tage hen. Man skal bare være bedre forberedt end vi var til varmen. Altså husk myggebalsam på med det samme (det kan købes på stedet!), bestil ceviche, husk småpenge til børneaktiviteter og nyd at selvsamme Don Cucho står i det udendørs køkken med de øvrige kokke.
Billedet er den lækre ceviche, - kun lidt spist her!
Gastón Acurio følger!
Tine
Ingen kommentarer:
Send en kommentar