lørdag den 15. december 2007

Alternative søde julekartofler

Hej alle,

Jeg er jo så heldig, at Griselda kommer 4 formiddage om ugen og hjælper i vores hjem med rengøring, vask og madlavning. Desuden er jeg ekstra heldig fordi Griselda ikke orker at vente på, at jeg siger hvilken af 10 peruanske retter jeg kender, som hun skal lave. Hun vil hellere selv bestemme (og det er ellers ikke et typisk peruansk varemærke!).

På denne måde blev jeg i går præsenteret for "Søde kartofler ovnbagt i appelsinjuice". Vi fik det til stegt fisk, men nu i denne juletid slog det mig straks, at her var et godt alternativ til danske brunede kartofler. Skulle nogen således synes ligesom mig at de brunede er lidt for besværlige, så kommer Griseldas opskrift her:

1 kilos skrællede søde kartofler i halve
saften fra 4 "sure" appelsiner
1 halv kanelstang
sukker efter smag

I et ildfast fad hældes saften fra de 4 appelsiner. Heri lægges de halve søde kartofler. Den halve kanelstang lægges et sted hvor den er dækket af appelsinsaft. Der drysses sukker over kartoflerne og det ildfaste fad dækkes med sølvpapir for at undgå, at retten sprøjter over det hele når kartoflerne bages. Ca. 40 min. ved 200 grader (her var Griselda ikke helt sikker, da hun blot tjekker om de søde kartofler er bløde nok med en gaffel - det kan vi andre jo eventuelt også gøre!)

Det peruanske køkken er bare super godt. Det ærgerlige er bare, at mange turister aldrig finder de gode restauranter. Jeg vil derfor lige i farten foreslå "Brujas de Cachiche", som er en fabelagtig restaurant 500 meter fra hvor vi bor i Miraflores. En frokostbuffet er lidt dyr - s/80 (dvs. ca. 150 danske kroner), men buffetten er bestemt pengene værd. Se også deres hjemmeside http://www.brujasdecachiche.com.pe/ipres.html Dette er den engelske version.

God aften,

Tine

Ingen kommentarer: